nieuws

CBS-gebouw Voorburg-Leidschendam krijgt woonfunctie

Architectuur

Het voormalige CBS-gebouw in Voorburg krijgt een nieuwe functie als woongebied. Dat meldt RTV West. Eigenaar Rijks Vastgoed Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) en de gemeente zijn het hierover eens geworden.

CBS-gebouw Voorburg-Leidschendam krijgt woonfunctie

Verdere plannen zijn nog niet bekend. Wel wordt nagedacht over hoe de woonfunctie precies moet worden ingevuld. De gemeente sluit verder ook niet uit dat het pand, dat sinds mei vorig jaar leeg staat, wordt gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe woonplannen.

Leegstand

Na de verhuizing van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar Leidschenveen is het oude gebouw leeg komen te staan. Dit gebouw voldeed niet meer aan de brandveiligheidseisen uit het Bouwbesluit en het Gebruiksbesluit. In afwachting van de toekomstplannen voor deze locatie is nog gedacht aan tijdelijk gebruik van het gebouw, zodat het tijdelijk kantoorruimten kon verhuren aan kleine ondernemers. Ook dat kwam niet van de grond.

Het gebouw is met 60.000 leegstaande vierkante meters het grootste leegstaande kantoorpand van Nederland, publiceerde de Volkskrant vorig jaar. 

Reageer op dit artikel