nieuws

Berlijnse prijs voor Luchtsingel Rotterdam

Architectuur

Rotterdam heeft met de Luchtsingel in het centrum de internationale Urban Intervention Award Berlin gewonnen. Met deze prijs worden initiatieven gewaardeerd die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven in de stedelijke omgeving. De prijs werd afgelopen maandag in Berlijn uitgereikt aan de initiatiefnemers, architectenbureau ZUS uit Rotterdam.

Berlijnse prijs voor Luchtsingel Rotterdam

 

 

De houten luchtbrug is een initiatief van het architectenbureau ZUS in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en gefinancierd door crowdfunding en de gemeente. Zo kon iedereen een plank of planken kopen waarmee de singel deels werd gebouwd. Het komende jaar moet de ‘luchtbrug’ tussen het Centraal Station en Rotterdam Noord worden voltooid.

Met het project is het licht verpauperde, verloren gebied weer aan de voetgangers teruggegeven. Bovendien zijn schaarse culturele ontwikkelingen daar met elkaar verbonden en wordt er een verbinding gemaakt met het stadscentrum en Rotterdam-Noord. ,,De ontwikkeling van de Luchtsingel is een vernieuwende vorm van gebiedsontwikkeling die bruggen slaat tussen het fysieke en het sociale, tussen bewoners en ondernemers”, zo reageert verantwoordelijk D66-wethouder Korrie Louwes. De initiatiefnemers van de Luchtsingel wonnen vorig jaar het zogeheten stadsinitiatief in Rotterdam, waarmee ze een geldbedrag van 4 miljoen euro van de gemeente kregen.

Reageer op dit artikel