nieuws

NACO en HOK winnen uitbreiding luchthaven Riyad

Architectuur

NACO (dochter van Royal HaskoningDHV) en zijn Saoedische vestiging SADECO zijn samen met het Britse architectenbureau HOK gecontracteerd om de uitbreiding van King Khaled International Airport (KKIA) in de Saoedische hoofdstad Riyad te ontwerpen. NACO en HOK zullen het ontwerpteam voor dit project gaan leiden.

NACO en HOK winnen uitbreiding luchthaven Riyad

Het consortium van NACO, SADECO en HOK gaat de uitbreiding van de bestaande terminals 3 en 4 ontwerpen, waarna de luchthaven 20 tot 25 miljoen passagiers per jaar kan afhandelen. Op dit moment verwerkt de 30 jaar oude luchthaven jaarlijks circa 15 miljoen passagiers.

Door de uitbreiding kan King Khaled International Airport de groei aan van het vliegverkeer als gevolg van de economische groei van Saoedi-Arabië, momenteel ruim 5 procent per jaar. Met het hele project zal naar schatting meer dan 800 miljoen dollar gemoeid zijn. De uitbreiding moet volgens planning in 2015 gereed zijn.

Ontwerpteam

NACO is al sinds 2007 bij de ontwikkeling van de luchthaven betrokken en heeft reeds verschillende masterplanning- en ontwerpprojecten uitgevoerd. HOK is de oorspronkelijke architect van het huidige terminalcomplex.

Het ontwerpteam zal verder bestaan uit bouwkundig ingenieurs van Royal HaskoningDHV, installatieadviseurs van Buro Happold en het lokale architectenbureau TKC.

Reageer op dit artikel