nieuws

Mecanoo ontwerpt Zaans Medisch Centrum

Architectuur

Mecanoo architecten gaat de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) ontwerpen. Mecanoo werd uit vijf gerenommeerde architectenbureaus gekozen op basis van de kwaliteit van de architectuur, de samenhang van het ziekenhuisontwerp met de Zaanse omgeving, en de onderscheidende ontwerpfilosofie.

Mecanoo ontwerpt Zaans Medisch Centrum

Het ZMC verwacht een efficiënt en compact ontwerp dat de verschillende functies van het ziekenhuis goed kan ondersteunen en zichtbaar maakt. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het acute centrum, het dagbehandelingscentrum, het pijncentrum en het bevalcentrum. De directie wil healing environment dat bijdraagt aan de genezing van de patiënten.

Intensieve samenwerking

Het ziekenhuis, ontwikkelaar Vitaal ZorgVast, bouwer BAM en Mecanoo gaan vanaf het begin intensief samenwerken. Mecanoo laat zich in dit lean proces ondersteunen door ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Reageer op dit artikel