nieuws

Insturen voor ARC13 Stoelontwerp kan nog tot 7 september

Architectuur

Koninklijke Ahrend sponsort de categorie Stoelontwerp van onze ARC Awards 2013. ARC13 Stoelontwerp wil talentvolle stoelontwerpers een podium bieden en innovatie in de markt zichtbaar maken. Om zoveel mogelijk designers de kans te geven om hun stoelontwerp te presenteren is de inschrijftermijn voor ARC Stoelontwerp verlengd tot 7 september. Gevraagd wordt een basisontwerp, dat geschikt is voor het maken van een prototype.

Insturen voor ARC13 Stoelontwerp kan nog tot 7 september

“Dutch Design betekent voor Ahrend: ontwerpen vanuit de mens die het product gebruikt. Passie en vakmanschap zijn belangrijke kernwaarden voor ons. Deze hopen we ook terug te zien bij inzendingen,” aldus Gideon van der Burg, marketing director van Ahrend.

Focus op produceerbaarheid

Ahrend heeft een sterke traditie in industriële vormgeving: minimalistisch, innovatief, functioneel en duurzaam. ARC13 Stoelontwerp sluit daarom goed aan op de filosofie van de meubelfabrikant. “Ahrend vindt het belangrijk om talentvolle designers de kans te geven te laten zien wat ze kunnen met een focus op produceerbaarheid en technologische innovatie. Ontwerpen blijven zo niet alleen bij een idee of concept, maar kunnen daadwerkelijk als een product vermarkt worden”, aldus Van der Burg. “We ondersteunen de prijs om talentvolle stoelontwerpen een podium te bieden en innovatie in de markt blijvend te stimuleren.”

Inschrijftermijn voor ARC Stoelontwerp verlengd

Om zoveel mogelijk designers de kans te geven om hun stoelontwerp te presenteren is de inschrijftermijn voor ARC Stoelontwerp verlengd tot 7 september. Inzenden kan via www.arc-awards.nl. Gevraagd wordt een basisontwerp, dat geschikt is voor het maken van een prototype. Het ontwerp moet zijn gemaakt in de periode 1 september 2012 – 30 augustus 2013.
De inzending dient vergezeld te gaan van een pdf-bestand van drie pagina’s op A3-formaat. Gevraagd wordt hierin het concept (blad 1: uitgangspunten ontwerp, de visie op gebruik), het ontwerp (blad 2: materialisatie en detaillering) en proces/realisatie (blad 3: uitwerking tot product) te behandelen. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.

Jury

Uit de inzendingen selecteert de jury maximaal tien nominaties en een winnaar. De beoordeling van de inzendingen vindt plaats in twee ronden. Na de ronde waarin nominaties worden aangewezen, kiest de jury het winnende ontwerp en laat deze vergezeld gaan van een motivatie. De jury bestaat dit jaar uit Jan Brouwer, Jorre van Ast, Claudia Linders en Chris Kabel. De jury is onafhankelijk en doet een bindende uitspraak.

Ontwerp promoten

ARC is een jaarlijks terugkerend evenement dat bestaat uit twee onderdelen. De ARC Talks, een serie korte, krachtige en inspirerende presentaties, en de ARC Awards, de feestelijke uitreiking van prijzen voor het allerbeste werk in architectuur, interieurarchitectuur en productontwerp van het afgelopen jaar. ARC is een initiatief van de Architect, in samenwerking met een aantal founding partners. Met ARC streeft de Architect ernaar om het ontwerp in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken.

ARC13 Stoelontwerp wil talentvolle stoelontwerpers een podium bieden en innovatie in de markt zichtbaar maken. Ze wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van de stoel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik.

Kijk voor meer info op www.arc-awards.nl

Reageer op dit artikel