nieuws

Agendatip: Boeri in België

Architectuur

Stefano Boeri komt op woensdag 16 oktober spreken in cultuurcentrum C-mine in het Vlaamse Genk. Voor slechts 7 euro kun je het boegbeeld van de Italiaanse architectuur – in het Engels – horen spreken over zijn werk.

Agendatip: Boeri in België

Stefano Boeri’s praktijk dekt een breed veld: van interieuropdrachten over architectuurprojecten tot masterplans. Zijn bureau Stefano Boeri Architetti concentreert zich voornamelijk op opdrachten in steden in verandering. Telkens zoekt het bureau actief de complexiteit van de hedendaagse stad op. Om de juiste aanpak voor elke specifieke opdracht te vinden, werkt hij steeds vanaf de aanvang van een project samen met diverse publieke en private actoren. Het bekendst is bij misschien wel van zijn ´Bosco Verticale´: woontorens die tot bovenin zijn beplant met planten, struiken en bomen en zo de ecologische zone waarin ze liggen een nieuwe kans geven.

Onderzoek

Boeri is tevens oprichter van Multiplicity, een uitgesproken interdisciplinaire onderzoeksgroep waarin architecten, stedenbouwkundigen, kunstenaars, communicatiespecialisten, geografen, sociologen en antropologen transformaties in de hedendaagse stad bestuderen. Met Multiplicity heeft Boeri bijgedragen aan onder andere Documenta in Kassel en de biënnale van Venetië.

En verder…

Stefano Boeri is naast architect ook docent stedenbouw en gewezen hoofdredacteur van de tijdschriften Abitare en Domus. In 2011 is Boeri door de stad Milaan aangesteld als raadgever voor cultuur, design en mode. Daarnaast is hij directeur van het architectuurfestival FESTARCH; hij trad al meerdere malen op als curator van tentoonstellingen.

Praktisch

 

Reageer op dit artikel