nieuws

Zaha Hadids eerste permanente gebouw in Londen

Architectuur

Naast de tijdelijke zomerpaviljoens die de Londense Serpentine Gallery ieder jaar laat verrijzen in Kensington Gardens, bouwt Zaha Hadid een permanent tentoonstellingsgebouw. De Serpentine Sackler Gallery opent op 28 september en is een verbouwing van het oude neoklassieke kruithuis The Magazine.

Zaha Hadids eerste permanente gebouw in Londen

Zaha Hadid en haar architecten knapten het gebouw op en voegden een witte flexibele overkapping toe aan de westkant van het gebouw. Deze uitbreiding, waardoor het totale vloeroppervlak op 900 m2 komt, maakt het mogelijk het programma van eisen te realiseren: een galerie, een restaurant en een ontmoetingsruimte. De Serpentine Sackler Gallery moet een nieuwe culturele bestemming worden in het groene park middenin de stad. 

Deze nieuwe galerie is Hadids eerste permanente bouwwerk in het hart van Londen, terwijl ze twee keer eerder een tijdelijk zomerpaviljoen voor The Serpentine ontwierp. De galerie is vernoemd naar Dr Mortimer en Dame Theresa Sackler, wiens stichting het project mogelijk maakte dankzij een gulle gift.

Reageer op dit artikel