nieuws

OMA maakt masterplan overheidswijk Bogotá

Architectuur

OMA New York heeft opdracht gekregen om een masterplan te maken voor het ‘Bogotá Centro Administrativo Nacional’ (CAN). Het gaat om een complete stadswijk met overheidskantoren, woningen, scholen, culturele voorzieningen en retail.

OMA maakt masterplan overheidswijk Bogotá

De wijk komt aan de Calle 26 Avenue te liggen: een van de hoofdassen van de stad, die het historische centrum verbindt met het vliegveld. Het masterplan van dit historische centrum werd tussen 1947 en 1951 ontworpen door Le Corbusier.

Levendig

De jury toonde zich vooral enthousiast over de suggestie om er een mixed use wijk van te maken. Partner Shohei Shigematsu van OMA New York: “We zorgen voor een doorlopend publiek terrein, dat het bestaande Símon Bolívarpark verbindt met de universiteit en Calle 26. Zo wordt CAN een levendig gebied.”

Reageer op dit artikel