nieuws

Schaatsbaan Rotterdam wint Stadsinitiatief

Architectuur

De Schaatsbaan Rotterdam is met 9073 stemmen bekroond tot de winnaar van het Stadsinitiatief 2013. Het was een nek-aan-nekrace met Urban Hotspring, het drijvend zwembad in de Maas. Die moet het gemeentegeld met slechts 699 stemmen verschil aan zich voorbij laten gaan. Het door de gemeente Rotterdam beschikbare gestelde budget was tweeënhalf miljoen euro. Omdat de schaatsbaan op twee miljoen is begroot, kan ook Rotterdam World Wide (397.100 euro) worden uitgevoerd.

Alle Rotterdammers konden de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op een van de zeven geselecteerde initiatieven. Die waren gekozen uit 120 plannen die door Rotterdammers zijn ingediend.
Een kleine 40.000 Rotterdammers brachten dit jaar hun stem uit. De Schaatsbaan Rotterdam won met 700 stemmen voorsprong op nummer 2, Urban Hotspring, het plan voor een drijvend zwembad in de Maas.

Schaatsbaan

De schaatsbaan komt op het sportpark Toepad, vlakbij de Van Brienenoordbrug, in Kralingen, en moet op 1 december opengaan. Rotterdam heeft nu geen kunstijsbaan.

Voor het winnende initiatief is 2,5 miljoen euro beschikbaar. Omdat de aanleg van de schaatsbaan maar 2 miljoen kost, was er geld over voor nog een initiatief. Daarom wordt ook Rotterdam World Wide gerealiseerd. Bedoeling daarvan is om Rotterdam digitaal op de kaart te zetten door in één dag in allerlei talen verhalen over de stad op internet te zetten. Dat wordt gezien als de aftrap van het voortdurend online delen van kennis door Rotterdammers.

De andere stadsiniatieven, Urban Hotspring, Popkantoor, De Groene Marathon, Work At School en Ravottuh, gaven aan niet bij de pakken neer te gaan zitten en er alles op alles te zetten de plannen alsnog doorgang te kunnen laten vinden.

bron: Metro, RTV Rijnmond

Reageer op dit artikel