nieuws

Beste tijdschriftcover 2012 dankzij Iwan Baan

Architectuur

De cover met de luchtfoto van een halfduister Manhattan, die de Amsterdamse architectuurfotograaf maakte net na het vertrek van orkaan Sandy, is uitgeroepen tot de beste tijdschriftcover van 2012. Het was de omslag van een themanummer van New York Magazine over ‘The city and the storm’.

Beste tijdschriftcover 2012 dankzij Iwan Baan

Het kostte Iwan Baan heel wat moeite de beroemde foto te maken. Helicopters waren vlak na de storm lastig te krijgen. “Alle piloten die mij normaal gesproken rondvlogen, hadden geen brandstof meer of waren bezig met reddingsoperaties, dus niemand kon me helpen. Uiteindelijk vond ik iemand op anderhalf uur rijden van New York, die me echter alleen mee de lucht wilde innemen als ik contant betaalde. Gelukkig was ik net voor de storm losbarstte naar een geldautomaat geweest, dus ik had genoeg cash.”

Tijdschriftredacteuren van Amerikaanse publieksbladen kiezen jaarlijks de beste cover van 2012. Het novembernummer van New York Magazine won het van Harper’s Bazaar en TIME.

Reageer op dit artikel