nieuws

Verbouwing Kunsthal Rotterdam

Architectuur

De Kunsthal in Rotterdam is vanaf juni vijf maanden gesloten voor een stevige verbouwing. De operatie, die in samenspraak met OMA wordt gerealiseerd, gaat in totaal vijf miljoen euro kosten. Als de werkzaamheden achter de rug zijn, voldoet het pand aan de laatste eisen rondom veiligheid.

Verbouwing Kunsthal Rotterdam

Tijdens de verbouwing die tot november duurt, is het gebouw dicht voor het publiek. Onder meer de hoofdingang en technische installaties worden verplaatst en het pand wordt duurzamer gemaakt.

Het energieverbruik van de Kunsthal is te hoog, onder meer omdat alle ruimtes in het gebouw met elkaar verbonden zijn. Door de ruimtes in het gebouw te scheiden en door het plegen van achterstallig onderhoud, moet dat tot het verleden gaan behoren.

 

Reageer op dit artikel