nieuws

Kilometer Kunst van Ineke Hans

Architectuur

De woningen van het Hof van Sevenhuijzen krijgen balkonhekken die zijn ontworpen door Ineke Hans. Samen met architect Kühne & Co en woningcorporatie Ymere ontwierp zij een kilometer balkonhekken die zowel in kleur aansluiten bij de robuuste architectuur van het complex.

Kilometer Kunst van Ineke Hans

Hof van Sevenhuijzen is een zeer gevarieerd bouwblok bestaande uit 24 grondgebonden woningen en 68 appartementen, verdeeld over drie geschakelde volumes aan de Schipholweg. De plint van de appartementen wordt gevuld met 1300m2 commerciële ruimte.

Opvallend in het ontwerp van Kühne & Co zijn de drie verschillende gevelposities en de verschillende hoogtes van de blokken. Het verticale reliëf wordt verbonden door de horizontale lijnen van de prefab balkons. Kenmerkend voor alle gevels zijn de grote raampartijen omzoomd met traditioneel gebakken handvormstenen.

 

Model van het hek

Reageer op dit artikel