nieuws

Nominaties BNA Gebouw van het Jaar Noord/Oost

Architectuur

De voorronde in de regio Noord/Oost van de BNA Gebouw van het Jaar 2013 verkiezing heeft twee nominaties opgeleverd. De jury selecteerden uit 72 inzendingen De Zwarte Hond met De Nieuwe Kolk in Assen en Sigmax in Enschede van Paul de Ruiter.

Nominaties BNA Gebouw van het Jaar Noord/Oost

 

 

Behalve de twee genomineerde projecten, Cultureel Kwartier De Nieuwe Kolk in Assen van De Zwarte Hond en Sigmax in Enschede van Architectenbureau Paul de Ruiter kende de jury ook drie eervolle vermeldingen toe. Dit zijn het Drents Archief in Assen (Zecc Architecten), het Fries Museum in Leeuwarden (Bierman Henket architecten) en Nieuwbouw bedrijfspand in Zwartsluis (B+O Architectuur en Interieur).

Jury

De vakjury onder leiding van Dick van Gameren (Mecanoo) bestaat uit Coen Kampstra (FARO Architecten), Ernst Havermans (Oomen Architecten), Vincent Kuypers (Alterra Wageningen) en Bart Lipsch (Libre Vastgoed).

De jury kiest uit de nominaties een regionale winnaar. Op donderdag 18 april 2013 wordt de regionale winnaar bekendgemaakt. Daarnaast dingen de genomineerde projecten, samen met de nominaties uit twee andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013, die op 16 mei wordt uitgereikt. Ook maken ze kans op de publieksprijs, waarop vanaf 2 april gestemd kan worden.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel