nieuws

Piet Hein Eek ontwerpt ontmoetingsplek

Architectuur

Buurtbewoners van de voormalige Philips arbeidersbuurt Drents Dorp openden gisteren hun eigen ontmoetingsplek. Van hier uit wakkeren de Drents Dorp Angels de sociale activiteiten aan om de cohesie in de buurt te versterken. Het hoofdkwartier staat onder een viaduct en is gebouwd van oude ramen en deuren. Het is ontworpen door ‘buurman’ Piet Hein Eek.

Piet Hein Eek ontwerpt ontmoetingsplek

 

De gemeente Eindhoven en woningcorporatie Woonbedrijf startten in 2011 met de wijkvernieuwing in het oostelijk deel van Drents Dorp. De wijk is destijds gebouwd door Philips om arbeiders uit Drenthe onderdak te bieden. De buurt ligt vlakbij de voormalige fabrieksterreinen Strijp-S en Strijp-R.


Foto van het café in het Drents Dorp uit 1934. 

Onderdeel van de wijkvernieuwing is het versterken van de sociale cohesie tussen buurtbewoners. Hiervoor werkt het Woonbedrijf samen met de Drents Dorp Angels die in gesprek gegaan zijn met de buurtbewoners voor de invulling van het groot onderhoud aan de woningen. Daaruit kwam de wens voor een eigen ruimte voor activiteiten waarvoor Piet Hein Eek het ontwerp maakte.

 

Reageer op dit artikel