nieuws

Istanbul krijgt OV terminal met Hollands tintje

Architectuur

Royal HaskoningDHV heeft eind vorig jaar een Memorandum of Understanding met het Turkse architectenbureau Hakan Kiran ondertekend. De MOA is voor het ontwerp van de nieuwe Kabatas Seagull openbaarvervoerterminal in Istanbul.

Istanbul krijgt OV terminal met Hollands tintje

Architectenbureau Hakan Kiran ontwerpt de OV-terminal voor de gemeente Istanbul als nieuwe landmark. Vanaf de Bosporus gezien is het terminal-ontwerp een vliegende zeemeeuw. Het project omvat een onderdoorgang voor auto’s, een metro-, bus- en tramstation en een kade voor veerboten. Het gebied ligt vlakbij een breuklijn van de aardkorst en is daardoor aardbevingsgevoelig. In het terminalontwerp wordt hier rekening mee gehouden.

De nieuwe OV-terminal komt op de westoever van de zeestraat Bosporus in Istanbul en accommodeert veerboot, metro, tram en bus. Royal HaskoningDHV adviseert Hakan Kiran op het gebied van geotechniek, milieu en maritiem. 

Reageer op dit artikel