nieuws

Open Dag Lege Kantoren in Amsterdam

Architectuur

Vijftien grote lege kantoren in Amsterdam openen op 6 oktober hun deuren voor potentiële nieuwe gebruikers of bezoekers met ideeën voor herbestemming. Met de Open Dag Lege Kantoren willen de eigenaren en de gemeente Amsterdam de maatschappelijke discussie over kantorenleegstand verder te brengen.

Open Dag Lege Kantoren in Amsterdam

 

 

Op de Open Dag Lege Kantoren is iedereen is welkom om te komen kijken, ideeën te spuien of zelfs om een goede deal te sluiten. De eigenaren zijn veelal zelf aanwezig in hun kantoor om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Ze gaan met het publiek aan drie ronde tafels in gesprek over mogelijke kluswoningen, kassen en horeca in kantoren.

Wedstrijd Rochdale

Voor een originele invulling van kantoor Frankemaheerd stelt eigenaar Rochdale vijftig vierkante meter en een parkeerplaats gratis ter beschikking voor een half jaar. Tot maandag 1 oktober kan iedereen zijn of haar plannen en ideeën indienen. De vijf beste plannen zullen tijdens de Open Dag Lege Kantoren worden gepresenteerd.

Leegstand

In Amsterdam staat rond de 18 procent van de kantoren leeg, in sommige gebieden zelfs bijna de helft. Deze gebieden, vaak eenzijdige kantoorgebieden zonder woningen of voorzieningen als horeca of winkels, verloederen waardoor leegstand ook een dreiging is voor kantoren die nu nog wel huurders hebben.

 

 

Reageer op dit artikel