nieuws

Gezocht jonge architecten voor Clarissenhof Tilburg

Architectuur

DOK Architecten onder leiding van Liesbeth van de Pol doet een oproep aan jonge architecten voor het maken van gevelontwerpen voor het Clarissenhof in Tilburg.

Gezocht jonge architecten voor Clarissenhof Tilburg

 

 

 

Clarissenhof is een deelgebied in De:Werkplaats en onderdeel van de Tilburgse Spoorzone. Het gebied ligt tussen de wijk Theresia, het te vernieuwen station, de Lange Nieuwstraat, Fraterstraat en de komend jaar te realiseren Burgemeester Brokxlaan.

Het plan biedt ruimte aan circa 450 woningen en is geïnspireerd door het katholieke verleden van Tilburg en herinterpreteert het kloosterverleden van deze plek tot een uniek woongebied van aaneengeschakelde hoven en tuinen in de nieuwe stedelijke wereld. Het plan vormt daarmee een verbindende schakel tussen het rijke verleden van de voormalige NS-werkplaats en de gemoedelijke woonwijk Theresia en zal in een gefaseerde ontwikkeling tot stand komen.

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel