nieuws

Wat doet Rotterdam met retail?

Architectuur

Rotterdam blijft maar retailruimte aan de stad toevoegen, terwijl de toekomst van de fysieke winkel onder druk staat. In een videoreportage, die exclusief te zien is in de 2e editie van de Magazine App van de Architect, onderzoekt Harm Tilman hoe de havenstad met deze opgave omgaat.

Wat doet Rotterdam met retail?

 

 

Speciaal voor het Redactioneel van de Magazine App reisden hoofdredacteur Harm Tilman en filmmaker Kristian Funke af naar Rotterdam. Daar spraken ze met een aantal mensen over de retailsector in Rotterdam. 

Retailexplosie

Rotterdam bouwt lustig door voor het winkelend publiek: in het nieuwe Centraal Station, in de woontoren Calypso van Will Alsop, in de B-Tower van Wiel Arets vlakbij de Koopgoot en in het Rotterdam Forum van Rem Koolhaas is retailruimte gepland. Tilman spreekt John Bardoel van Seinpost, die aan de herstructurering van de Nieuwe Binnenweg werkt, over hoe zich dit verhoudt tot de toenemende leegstand in winkelstraten. Bardoel ziet leegstand als een kans voor nieuwe ondernemers en innovatieve retailconcepten.

Een voorbeeld is de Hubshop, waar Alex Falk jonge ontwerpers en makers retailruimte biedt. Zijn winkel functioneert als een showroom, waar mensen een ‘doos’ bij wijze van displayruimte huren.

Bekijk de videoreportage in de 2e editie van de app, die hier te downloaden is.

 

Reageer op dit artikel