nieuws

Agendatip: The Post-Olympic City

Architectuur

Sommige voormalige Olympische locaties zijn getransformeerd tot een locatie die ver van hun oorsprong afstaan. Er zijn bij die worden gebruikt als gevangenissen terwijl anderen zijn veranderd in winkelcentra, sportscholen of kerken.

Agendatip: The Post-Olympic City

 

Anderen zijn ongebruikt en worden tragische tijdcapsules, voorbeelden van verkeerde planning en gebroken beloftes van de voordelen die de Spelen zouden brengen. Wat is de rol van de locaties na de sportieve gebeurtenissen, wat gebeurt er met een stad na de Spelen?

Met als achtergrond de huidige Olympische Spelen in Londen organiseert het New Yorkse Storefront for Art and Architecture de expositie The Post-Olympic City. Hierin foto’s van Jon Pack en filmmaker Gary Hustwit. Zij documenteerden voormalige gaststeden voor de Olympische Spelen met archiefbeelden, onderzoekmaterialen en films waarin het leven wordt blootgelegd van de voormalige boegbeelden van de Spelen. Daarnaast doet Storefront live verslag van de huidige olympiade in Londen.

The Post-Olympic City door Gary Hustwit en Jon Pack, 8-18 augustus met op 14 augustus een debat. Storefront for Art and Architecture New York

 

Reageer op dit artikel