nieuws

Agendatip: Jubileumexpo René van Zuuk

Architectuur

Bij cASLa start op 24 augustus de jubilieumexpositie van Architect René van Zuuk. De tentoonstelling laat op 18 sokkels de stedebouwkundige en architectonische maquettes zien van projecten die Van Zuuk de afgelopen twee decennia heeft ontworpen en gemaakt.

Agendatip: Jubileumexpo René van Zuuk

 

 

 

Wie werken wil zien van Van Zuuk kan naar appartementencomplex The Wave, maar ook de brug die de Stedenwijk met Almere Centrum verbindt. In Lelystad staat Zilverparkkade en in Zeewolde De Verbeelding.

Naast de maquette zijn ook lichtbakken in de expositieruimte van cASLa te zien, met daarin de thema’s die René van Zuuk hanteert tijdens het ontwerpproces, zoals de context van het ontwerp, het ruimtelijk spel, de patronen en de voor Van Zuuk kenmerkende detaillering.

Bij de tentoonstelling verschijnt een jubileumboek, René van Zuuk Architecture, 1992 – 2012. Tijdens de Jonge Monumentendag op zaterdag 8 september staat René van Zuuk ook centraal. Hij houdt een inleiding tijdens een brunch, waarna een excursie start langs zijn ontwerpen in Flevoland.

Jubileumexpo René van Zuuk

Opening vrijdag 24 augustus om 16.00 uur. De expositie is te zien tot en met zaterdag 17 november.
cASLa, Weerwaterplein 3, Almere, info@casla.nl

Reageer op dit artikel