nieuws

OIII ontwerpt 1e fase Zac Saint Henriette, Frankrijk

Architectuur

Voor het ontwerp van de eerste fase van een stadsvernieuwingsproject nabij Lille, Frankrijk is OIII architecten ingeschakeld. Het stedebouwkundig plan voor het voormalig mijnbouwgebied is van bureau Menu-Saison.

OIII ontwerpt 1e fase Zac Saint Henriette, Frankrijk

 

 

 

 

In het voormalig mijnbouwgebied Nord-Pas-de-Calais, een streek die door de Unesco op de werelderfgoedlijst is geplaatst, zal de ZAC [overleggebied] Sainte Henriette worden aangelegd. Voor wie wel eens richting Parijs rijdt met de auto, is de grote zwarte slakkenberg langs de A1 bij Hénin een herkenningspunt.

Aan de voet deze berg wordt het stedebouwkundig plan van bureau Menu-Saison gerealiseerd. Het plan omvat naast woningbouw ook winkels, kantoren en een hotel.

OIII architecten is door Demathieu et Bard Immoblier benaderd om in samenwerking met Menu-Saison het ontwerp voor de eerste fase te maken. De ontwerpwerkzaamheden starten direct na de zomervakantie om voor het eind van het jaar een bouwvergunning aan te kunnen vragen.

Reageer op dit artikel