nieuws

Luchtsingel bijna open voor publiek

Architectuur

Vannacht was het zover, het winnende Stadsinitiatief Rotterdam, de Luchtsingel is de Schiekade over gegaan. Vanaf vrijdag 13 juli is de brug betreedbaar voor publiek. De Luchtsingel is een project op de Test Site Rotterdam in het kader van de 5e IABR: Making City onder curatorschap van ZUS [Zones Urbaines Sensibles].

Luchtsingel bijna open voor publiek

 

 

‘De Luchtsingel’ is 350 meter lang en gaat over kantoorgebouwen, winkels, spoor en wegen. De 3 meter brug is alleen bestemd voor voetgangers en heeft op een plaats een uitbouw van 6 meter breed en drie kleine trappen. Aan de uiteinden komen twee uitwaaierende trappen. Bijzonder is dat de namen van sponsors in planken – twintig op elke meter – zijn gegraveerd. Deze manier van crowdfunding zorgt ervoor dat Groot-Lemmer in Heerenveen de brug kan doorbouwen. Het bedrijf maakt steeds delen van elk 35 meter.

Luchtsingel 

Stadsinitiatief
Drie maanden geleden won het ontwerp van ZUS, de Luchtsingel het eerste Stadsinitiatief Rotterdam. Direct de volgende dag werd het eerste deel van de Luchtsingel geplaatst. Het Stadsinitiatief is een prijs voor het beste burgerinitiatief, waarbij bewoners van de stad hun stem konden uitbrengen. Met  48% van de stemmen was de Luchtsingel de overtuigende winnaar. Het Stadsinitiatief is uniek in Nederland: de gemeente Rotterdam loopt hiermee voorop in het faciliteren van burgerinitiatieven waarbij de overheid de regie teruggeeft aan de burgers.

Luchtsingel Rotterdam op zijn plek 

Publieksopening

De publieksopening van de Luchtsingel is op vrijdag 13 juli om 19:00 uur, waarna de brug toegankelijk is voor publiek.

Reageer op dit artikel