nieuws

De Voorsprong 2012

Architectuur

Platform31 wil, binnen het kader van het Programma Energiesprong Gebouwde Omgeving, de
groei van innovatieve concepten stimuleren; groei zowel in energieprestatie als in aantal concepten. Platform 31 (de nieuwe fusieorganisatie van KEI, Nicis Institiute, Nirov en SEV) reikt hiervoor een prijs uit aan een of meerdere conceptaanbieders die met goed presterende concepten op de markt zijn of willen komen.

De Voorsprong 2012

Bij de prijs gaat het om concepten voor gebouwen voor wonen, zowel in nieuwbouw als renovatie. Energiesprong denkt daarbij aan bewezen en nieuwe concepten. Er wordt gekeken naar drie zaken: de energieprestatie, de innovativiteit van de oplossing en de mate waarin wordt voldaan aan de criteria van het conceptuele bouwen.

Het totale prijzengeld bedraagt 75.000 euro. Er zijn drie prijzen in de categorie nieuwbouw en drie prijzen in de categorie renovatie (20.000, 12.500 en 5.000 euro). Ook is er gelegenheid om in het voorjaar van 2013 met de winnaars gezamenlijk een leertraject op te starten om de concepten verder te ontwikkelen.

Voor de inschrijving is een Leidraad opgesteld. Inschrijving is mogelijk vanaf 25 augustus tot 25 september (23.59 uur). De Manifestatie De Voorsprong 2012 vindt plaats op 22 november dit jaar. 

Reageer op dit artikel