nieuws

Bouw The Cube in Beiroet vordert

Architectuur

Nederlandse architecten zijn wereldwijd aan het werk, zo ook in Beiroet waar wordt gewerkt aan The Cube van Orange Architects. Dit samenwerkingsverband van Cimka, HofmanDujardin en JSA maakten een ontwerp voor een luxe woontoren gelegen op plot 941 in het oostelijke Sin El Fil district.

Bouw The Cube in Beiroet vordert

 

 

 

De 50 meter hoge toren bevat 19 appartementen die in grootte variëren tussen de 90 en 180 m2. Dankzij een in het hart geplaatste kern met daarin de liften en de trappen hebben de appartementen een vrij indeelbare plattegrond.

De gevel is per verdieping opgebouwd uit twee transparante puien en twee dragende wanden, die consequent per woonlaag 90 graden worden gedraaid. De wanden zijn geperforeerd en beeldbepalend voor zowel het exterieur als het interieur.

The Cube van Orange Architects is een opdracht van de Libanese ontwikkelaar Masharii.

Reageer op dit artikel