nieuws

Beumer benoemd tot directeur nieuwe NAi

Architectuur

Volgens bronnen van de Volkskrant gaat Guus Beumer leiding geven aan het Nederlands instituut voor architectuur, design en e-cultuur in Rotterdam. Hij volgt eind van dit jaar Ole Bouman op, die gisteren zijn vertrek bekend maakte.

Beumer benoemd tot directeur nieuwe NAi

 

 

 

Beumer, directeur van het kunstcentrum Mares in Maastricht, wordt directeur van het nieuwe fusie-instituut van NAi, Premsela, het Nederlands Instituut voor Design en Mode en het Virtueel Platform. De fusie is een gevolg van de bezuinigingen in de cultuursector. 

Beumer, sociaal wetenschapper, werkt sinds 2005 bij Marres, het Maastrichtse centrum voor contemporaine cultuur. Hij kreeg in de jaren negentig bekendheid als artdirector van de modelabels Orson + Bodil en SO, die hij met Alexander van Slobbe had opgericht. In 2011 was hij curator van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië.

Volgens Ole Bouman is de fusie reden voor zijn vertrek. In de Volkskrant zegt hij hierover “Als ik wegga, heb ik zes jaar bij het instituut gewerkt. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd. De bezoekersaantallen zijn toegenomen en er waren mooie tentoonstellingen, lezingen en debatten. Het is aan iemand anders om dit nieuwe instituut van de grond te krijgen.” Ook zegt Bouman dat zijn vertrek los staat van de kritiek op het functioneren van de directie, geuit door onder meer de ondernemingsraad.

Bron de Volkskrant

Reageer op dit artikel