nieuws

Reitdiepschool beste gebouw van Groningen 2012

Architectuur

De Reitdiepschool Rietwierde in Groningen door DOK Architecten samen met Gianni Cito is zowel door de vakjury als het publiek gekozen als de winnaar van de Groninger Gebouwenenquête van 2012. Ondanks de benoeming van de vakjury plaatste deze in haar rapport wat kritische noten bij de slordige afwerking en de materiaalkeuze voor de luifels.

Reitdiepschool beste gebouw van Groningen 2012

 

De vakjury plaatste het VMBO en OPDC Augustinuscollege, ontworpen door SP Architecten op de tweede plek. De jury roemt in haar oordeel onder meer de mooie verbindingen tussen de verschillende ruimtes en de praktijklokalen waarin de toekomstige werkplekken van de leerlingen zijn nagebootst.

Derde prijs

De derde prijs ging wat de jury betreft naar woningbouwproject Sterrenhof, ontworpen door Onix in opdracht van Nijestee. Het publiek sloot zich daar bij aan: “Goed kleurgebruik en een prachtig gedeeld terras”, aldus de reacties in de stemformulieren en op de website van de enquête.

Publieksprijs

Het publiek bracht in totaal bijna 2000 stemmen uit en was het over de eerste en de derde plaats eens met de jury. Voor de tweede plaats was dat anders. “Strakke belijning en toch speels door het hoogteverschil in de dakvorm”, werd door de publieksjury opgemerkt over de bungalow Heldoorn van NON architectuur + interieurarchitectuur +. Die kreeg van het publiek de tweede plek.

De Gebouwenenquête wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting DAG, architectuurcentrum Platform GRAS en de Groninger Gezinsbode.

Reageer op dit artikel