nieuws

Heuvelinkprijs 2012 uitgereikt

Architectuur

Het Podium in Presikhaaf, een project van Geesink Weusten Architecten en OD205sl is door de vakjury van de Heuvelinkprijs verkozen tot het beste woningbouwproject van Arnhem tussen 2008 t/m 2011. Het publiek stemde anders, zij kozen voor het woonzorgcentrum Eilandstaete in Malburgen, een ontwerp van Van de Looi en Jacobs uit Huissen.

Heuvelinkprijs 2012 uitgereikt

 

 

Volgens de jury, bestaande uit Helena Casanova (Casanova+Hernandez Architecten), Marc Reniers (M3H Architecten), Cilly Jansen (directeur Architectuur Lokaal) en voorzitter Ko Jacobs (directeur Academie van Bouwkunst Arnhem), is het project van OD205sl en Geesink Weusten een goede impuls voor de buurt. De jury hoopt wel dat het project in de toekomst geen gated community wordt, “de bordjes eigen terrein hangen er immers al – en vraagt Corporatie Vivarehiervoor te waken”.

De Heuvelinkprijs 2012 is in het leven geroepen door de gemeente Arnhem en dagblad De Gelderlander. De prijs wisselt elk jaar van thema. Dit jaar stond in het teken van woningbouw en omvatte projecten welke in de jaren 2008 tot en met 2011 zijn opgeleverd. De prijs wordt jaarlijkse uitgereikt aan het projectteam van het winnende project tijdens de Nacht van de Architectuur in Arnhem.

Reageer op dit artikel