nieuws

Architectuurprijs Weert en Nederweert 2012

Architectuur

Tijdens de Dag van de Architectuur is dit jaar de Architectuurprijs voor Weert en Nederweert uitgereikt aan Cees Metz voor het ontwerp voor een particuliere woning aan de Keurmeesterlaan 16. De publieksprijs is gewonnen door een woning aan de Odamolenstraat 14A van Koen Donkers van Studio 412 uit Eindhoven. Dit jaar was het thema de particuliere grondgebonden woning.

Architectuurprijs Weert en Nederweert 2012

 

Vakjuryprijs

Volgens de jury is Cees Metz “op een lucide manier omgegaan met de eis voor de dakhelling. Dit is opgelost met een gekanteld volume, bekleed met gepatineerd zink. Kenmerkend zijn de split level oplossing met een intelligente plattegrond en een woonomgeving waarin binnen en buiten vloeiend in elkaar overgaan. Het huis heeft minimalistische details en zeer terughoudend materiaalgebruik. De geraffineerde plattegronden en het vernieuwende en eigenzinnige karakter gaven de doorslag om Keurmeesterlaan 16 de Architectuurprijs 2012 toe te kennen.”

Eervolle vermeldingen

Twee ontwerpen kregen een eervolle vermelding, namelijk Winnerstraat 7 in Nederweert en Kransakker 2 in Weert. Een bijzondere eervolle vermelding ging naar Odamolenstraat 14a. De jury was onder de indruk van het totaal ontwerp met de mooi gedetailleerde spleetramen en een rijke en duurzame materiaalkeuze voor de gevel van natuursteen. Een huis met een klassiek-moderne indeling gericht op de binnentuin-patio.

Ontwerpwedstrijd hondenhok

Om de jeugd te betrekken bij de Dag van de Architectuur was er ook een ontwerpwedstrijd voor een hondenhok. Het winnende ontwerp is van Desideria Cecilia uit groep 8 van basisschool Aan de Bron. Samen met haar gaat de stichting bekijken of dit ontwerp kan worden uitgevoerd.

 

Reageer op dit artikel