nieuws

Van industrieterrein naar woonwijk

Architectuur

Op het voormalige Haagse Industrieterrein Regentesse Zuid komen 430 nieuwe woningen. De leegstaande kantoren van de E.ON Centrale worden getransformeerd tot het Energiehuis: een bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers in de creatieve sector. Het aangrenzende park De Verademing wordt opnieuw ingericht. De gemeente Den Haag en woningcorporatie Staedion hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Van industrieterrein naar woonwijk
Denhaag luchtfotoserie TDF

Het plan bestaat uit circa 430 woningen, bestaande uit minimaal 40 sociale, 80 huurwoningen voor de vrije markt en circa 310 koopwoningen. Verder komen er circa 700 parkeerplaatsen en bijna 4.000 m² ruimte voor voorzieningen zoals het Energiehuis, (dag)horeca, een expositieruimte of een dienstverlenend bedrijf. Het opknappen van de openbare ruimte in dit gebied is onderdeel van de plannen.

In 2013 wordt begonnen met de herinrichting van het park De Verademing, waarna in 2014 wordt gestart met de bouw van de woningen. Het totale project wordt naar verwachting in 2022 opgeleverd.

Het voormalig Gemeentelijk Industrieterrein is een gebied aan de rand van het Haagse centrum. Staedion en Heijmans/ Proper-Stok maken deze plek tot een woongebied met veel voorzieningen en een stedelijk karakter dat vooral is gericht op een brede doelgroep van gezinnen, tweeverdieners en eenpersoonshuishoudens.

Bron: Gemeente Den Haag

Reageer op dit artikel