nieuws

Selectie bekend Het Anker in Zwolle

Architectuur

MoederscheimMoonen Architects is gekozen als architect voor het ontwerp van het wijkcentrum met sporthal Het Anker in Zwolle. Het nieuwe complex wordt gerealiseerd in Stinspoort als verbindende schakel tussen de wijk Westenholte en de nieuwbouwwijk Stadhagen.

Selectie bekend Het Anker in Zwolle

 

In het gebouw van MoederscheimMoonen komt een deelbare sporthal met onderwijsfaciliteiten en een multifunctioneel programma van het wijkcentrum. Het ontwerp betreft een visie op een duurzaam en groen complex in een landschappelijk en transparant gebouw. Voor de doorontwikkeling naar een definitief ontwerp wordt de komende tijd samengewerkt met de gemeente. De oplevering staat gepland voor medio 2014.

Aan de selectieprocedure namen verder ook de bureaus Koppert + Koenis, BroekBakema, Jeanne Dekkers, en BDG Architecten deel.

Reageer op dit artikel