blog

Blog – de Rotterdam in zwart wit

Architectuur

Door Jeroen Apers – De Rotterdam van OMA kreeg lovende maar ook negatieve kritieken. Het maakte Mike Dugenio niet uit. Het ving het markante gebouw in stemmige zwart-wit foto’s.

Blog – de Rotterdam in zwart wit
Foto: Mike Dugenio

De drie gestapelde en onderling verbonden torens van De Rotterdam zijn 150 meter hoog en tellen 44 verdiepingen. Ze overspannen een breedte van meer dan 100 meter. Het compacte gebouw van 160.000 vierkante meter bevat 60.000 m2 kantoorruimte, 1.500 m2 horeca, een viersterren lifestyle-hotel van NH Hoteles met 2.000 m2 congres- en eventruimten en 280 kamers, leisure voorzieningen, een parkeergarage met plaats voor zo’n 670 auto’s en 240 woningen.

De Rotterdam bestaat uit een voetstuk van zes verdiepingen tot zo’n 30 meter hoogte. Daar bovenop 3 transparante torens die op zo’n 7 meter afstand van elkaar staan. De glazen gevel van het gebouw zorgt voor ramen van vloer tot plafond op alle verdiepingen waardoor het gebouw  zich opent naar haar omgeving.

De Rotterdam, OMA, Mike Dugenio

Fotografie: Mike Dugenio.

Reageer op dit artikel