blog

Ode aan de moderne architectuur

Architectuur

Festival is een ode aan de moderne architectuur van begin 20ste eeuw met mooi knip- en plakwerk van Lucy Williams.

Ode aan de moderne architectuur

 

 

 

 

Foto’s van de strakke architectuur van een eeuw geleden worden door Lucy Williams opnieuw geconstrueerd met gebruik van diverse materialen zoals balsahout, karton, plexiglas, wol borduren, acrylverf, kurk en papier. Door het in lagen op elkaar plakken van de materialen krijgen de composities een mooie textuur en diepte.

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk 

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk 

Festival

De titel ‘Festival’ herinnert aan het spannende ‘Festival of Britain’ in Londen in 1951, waar een nieuw gevoel van optimisme, het doel en de maatschappelijke verantwoordelijkheid werd overgebracht in de modernistische architectuur, beeldhouwkunst en design. “Dit verrassende en gedurfde evenement werd georganiseerd om het publiek te herstellen van het trauma van de oorlog. Het festival moest de bevolking opnieuw inspireren en laten uitbreken uit de grijze soberheid van het naoorlogse Groot-Brittannië. Internationale modernisme werd omarmd, een nieuwe generatie van moderne woningen en een comfortabele, kleurrijke levensstijl.”

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

 Blog Apers_Lucy Williams_Knip en Plakwerk

Apers Knip en Plakwerk 

via ryanpanos: if it’s hip, it’s here

Reageer op dit artikel