artikel

Architectuurjaar in beeld: Jeroen Musch

Architectuur

de Architect vroeg haar fotografen om het beste beeld van het afgelopen architectuurjaar aan te te leveren. Deze foto van het huis in Haarlem door Werner Kamp en Elsie De Bruyn vindt Jeroen Musch de mooiste. Hieronder licht hij toe waarom.

Mijn fijnste foto van het jaar moet toch deze zijn. Een ogenschijnlijk eenvoudig project. Een uitbouw voor een prachtig gerenoveerd negentiende eeuws grachtenpand in Haarlem, door de architecten Werner Kamp en Elsie De Bruyn. Precisie op de millimeter.

Monumentale kracht

Hoe kan je zo’n klein stukje architectuur toch in al zijn verfijnde monumentale kracht zetten?

Frêle houding

De blauwe dooradering van de hardstenen vloer, het vlies van glas met zijn verticale zwarte lijnen. De kleine strook niemandsland, binnen noch buiten. De zware lariks kolommen die het dak dragen. En een mooi meisje dat met haar frêle houding alles bij elkaar brengt.

Mooi.

Reageer op dit artikel