nieuws

UN Studio geselecteerd voor ITA Tunnelling Awards in Parijs

Techniek

In november wordt de winnaar bekend gemaakt van de ITA Tunnelling Awards in Parijs. ITA staat voor International Tunnelling and Underground Space Ass. Onder de genomineerden in de categorie ‘Grote projecten, meer dan 500 miljoen euro’ is onder andere de Qatar Rail Metro geselecteerd. UNStudio is bij dit project betrokken als hoofdarchitect.

UN Studio geselecteerd voor ITA Tunnelling Awards in Parijs

Het metronetwerk, de spil van het openbaar vervoersnetwerk in en rond Doha, krijgt in de eerste fase 35 stations en in de tweede fase ongeveer 60 stations. Het volledige netwerk krijgt de beschikking over vier metrolijnen die het GDA gaan ontsluiten en verbinden met de steden Al Khor en Al Wakrah-Messaieed ten noorden en zuiden van Doha.

UNStudio geselecteerd voor ITA Tunnelling Awards

Het ontwerp van UNStudio legt een verbinding tussen het verleden en de toekomst van Qatar. In het ontwerp is gezocht naar een vormentaal die zowel een visie laat zien op modernisering, als dat het bestaande lokale karakteristieken behoudt.

De ITA Tunnelling Award, uitgereikt in negen categorieën, wordt in november tijdens een groot gala uitgereikt aan de desbetreffende winnaar.

 

Reageer op dit artikel