nieuws

200 kant-en-klare kamers voor Hotel Jakarta

Techniek

Op het Java-eiland in Amsterdam wordt een volledig klimaatneutraal hotel gebouwd dat voornamelijk bestaat uit de basismaterialen hout, glas en beton. Het tien lagen tellende gebouw is opgebouwd uit modules met een houten draagconstructie.

200 kant-en-klare kamers voor Hotel Jakarta

WestCord Hotels is de opdrachtgever van dit project, Bouwbedrijf MJ De Nijs de hoofdaannemer en SeARCH Architecture and Urban Planning de architect. Ursem Modulaire Bouwsystemen levert alle 200 luxe hotelkamers die in 4 weken tijd op de locatie worden geplaatst. Hotel Jakarta gaat voor een Breeam-NL Excellent certificaat met een beoogde score van 75,5 procent.

Hotel Jakarta krijgt 200 luxe hotelkamers en -suites, wellnesscenter met zwembad, verschillende restaurants, een skybar op de achtste etage, espressobar, tropische binnentuin en een parkeergarage.

Hotel Jakarta Kop van Zuid Search Prefab Hout

Prefab

De hotelkamers met vloeren van prefab beton en wanden en daken van hout worden geprefabriceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen. Elke twee uur rolt er een hotelkamer van de lopende band voorzien van installaties – door Schouten Techniek en ULC – en badkamers. De modules worden als legostenen op locatie op elkaar gestapeld.

Hout komt als bouwmateriaal veelvuldig terug in het totale gebouw, de houten wanden van de modulaire kamers zijn dragend uitgevoerd waardoor acht bouwlagen ‘koud’ op elkaar gestapeld kunnen worden.

Ursem Modulaire Bouwsystemen​ is gespecialiseerd in het nieuwe bouwen en realiseert met partners modulaire permanente gebouwen voor hotels, studenten, jongeren en starters. Voordelen van het bouwsysteem zijn de kwaliteit, bouwsnelheid, kostenreductie en risicovermindering. Modulaire producten worden in een gecontroleerde omgeving geproduceerd en op locatie snel gemonteerd, waardoor de bouwoverlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt.

Gerelateerde artikelen

Skewed-Stolp_SeARCH

foto: Ossip

Skewed Stolp Midden Beemster – SeARCH
Met een sterk verfijnde uitbreiding naar ontwerp van SeARCH is een stolpboerderij omgebouwd tot eigentijds woonhuis. Door voort te bouwen op de karakteristieke schuine dakvorm ontstaat een interessante ruimtelijkheid. Van buiten blijft de klassieke stolp als een volume leesbaar.
Lees verder

Voorstel Museum Arnhem door SeARCH

Museum Arnhem: SeARCH
Onlangs won Benthem Crouwel Architects de architectenselectie voor de uitbreiding en renovatie van Museum Arnhem. Er is vraag naar extra expositieruimte, een nieuwe entree, museumcafé en publieksfaciliteiten. De unieke locatie op de stuwwal en de bestaande monumentale Buitensociëteit uit 1875, maakten de opgave uitdagend en kansrijk. Vijf uiteenlopende teams werden geselecteerd voor een tweede ronde. Dit leverde interessante ontwerpen op. Deze week lichten we er elke dag een uit. Lees verder

Bekijk hier de themapagina: hospitality

Reageer op dit artikel