nieuws

Innovatieve details gezocht voor ARC16 Detail Award

Techniek

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De ARC16 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.

Innovatieve details gezocht voor ARC16 Detail Award

Het doel van de prijs is het maatschappelijke belang van architectuur te belichten, de rol van architectuur in het publieke leven te versterken en de contacten tussen architecten, toeleveranciers en opdrachtgevers te stimuleren.

Een goede detaillering kan veel bijdragen aan de esthetiek en de functionaliteit van het hele gebouw en is daarmee mede bepalend voor de waardering van gebouwen. Uitgangspunt van ARC16 Detail is dat een goede detaillering het gebouw, en daarmee het ontwerp, beter maakt.

Daarmee kan het deel uitmaken van het onderscheidende vermogen van een architect of ingenieur. Het criterium voor de prijsvraag is dus simpel: het detail dat de mooiste oplossing biedt in relatie tot het grotere geheel.

Jury

De jury van ARC16 Detail Award bestaat uit:
Hans van Heeswijk, Hans van Heeswijk architecten
Marijn Schenk, NEXT architects
Anne van der Sluis, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Maartje Henket, ABT (secretaris)

Deelname

Iedere ontwerper kan meedingen naar de prijs door het insturen van een complete documentatie, inclusief details, van reeds gerealiseerde projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op projecten die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016. De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

Insturen

Deelnemers kunnen zich tot en met 26 augustus 2016 aanmelden op productie.dearchitect.nl/plaatsarc2016. Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden ge-upload.  Bij vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de jury, Maartje Henket (m.henket@cobouw.nl)

De ARC16 Detail Award is een initiatief van de Architect en KUBUS

Reageer op dit artikel