nieuws

Houtdag 2016 – Hout dubbelplus

Techniek

Op 24 november organiseert het Houtblad in het Bomencentrum in Baarn de jaarlijkse Houtdag. De sprekers tonen dit jaar aan dat de grenzen voor hout permanent vervagen. Die onbegrensdheid van materiaal en mogelijkheden vindt uitdrukking in het thema van dit jaar: Hout dubbelplus.

Houtdag 2016 – Hout dubbelplus

Op de dag zijn er lezingen van onder andere Hermann Blumer, de Zwitserse superhoutconstructeur bekend van Shigeru Ban; Edwin Smit, architect Jardin d’Hiverre en Q-woningconcept en Oliver Sterl, de Oostenrijkse architect van ’s werelds hoogste houthoogbouw HoHo Wien. 

Daarnaast pitchen twee jonge studenten van de TU’s Delft en Hogeschool van Amsterdam hoe zij de toekomst met hout zien.

Rondetafelsessies

Ook dit jaar zijn er weer twee rondetafelsessies, waarin tal van houtexperts via allerlei onderwerpen recht doen aan het jaarthema. De sprekers uit het plenaire programma leiden eveneens tweemaal een ronde tafel.

Gedurende het evenement is er in de foyer de opstelling van Materia WANTED! WOOD! Hierin de nieuwste materialen gemaakt van of gerelateerd aan hout. Fluweelzacht textiel, doorzichtige wanden, 3d geprinte houtproducten, flinterdun marquetery (inlegwerk) en gemodificeerd hout.

Meer informatie

Reageer op dit artikel