nieuws

VvdW – De Antwerpse ring overkappen in vier stappen

Techniek

De Vlaamse regering wil de huidige Antwerpse ring sluiten via tunnels. De tegenstanders, gebundeld in Ringland ziet dat niet zitten, omdat het volgens hen ten koste gaat van natuurgebied Oosterweel. Zij willen de verkeersstroom op de Antwerpse ring op een compleet andere manier verwerken.

VvdW – De Antwerpse ring overkappen in vier stappen

Hun voorstel is om de ringweg compleet onder de grond te laten verdwijnen door een dak óp de ring te leggen. Er zouden twee aparte tunnels komen per rijrichting. Twee voor doorgaand verkeer. En twee voor stedelijk verkeer. Daar bovenop ontstaat dan een hoop extra ruimte over een lengte van 15 kilometer voor nieuwe woonwijken, scholen en vooral extra groen, aldus Ringland.

 

Maar of Ringland ooit echt mag beginnen met het uitvoeren van haar plannen, blijft de vraag. Voorlopig is de Vlaamse regering nog steeds van plan om in 2017 met de Oosterweelverbinding te starten.

Reageer op dit artikel