nieuws

Inschrijven voor StudentenSTAALprijs 2017

Techniek

Studenten die tussen 31 juli 2016 en 1 augustus 2017 zijn afgestudeerd kunnen insturen voor de studentenSTAALprijs 2017. Het afstudeerwerk moet samen met het deelnameformulier voor 16 augustus 2017 zijn ingeleverd.

Inschrijven voor StudentenSTAALprijs 2017
Het ontwerp van Martin Beumer voor The Theatre Machine, de transformatie van een oude gasfabriek in Maastricht, kreeg in 2016 de ECCA Award

Het afstudeerwerk kan zijn: een architectonisch of constructief ontwerp, onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan, waarin staal een belangrijke rol vervult. De jury heeft behalve oog voor de architectonische en/of constructieve aspecten ook aandacht voor de duurzaamheidsaspecten van het onderzoek of het ontwerp.

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door de vereniging Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan de Hogescholen, Technische Universiteiten, Academies van Bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur van Bouwen met Staal. De (afstudeer)prijs waardeert het werk van studenten die tijdens hun afstuderen de mogelijkheden van staal in civiele en bouwkundige constructies hebben onderzocht en/of optimaal hebben benut.

Er zijn twee categorieën: Bachelor en Master. Om architectuurstudenten aan te moedigen om deel te nemen, is met ingang van 2017 een categorie toegevoegd: Master Architectuur. Aan de studentenSTAALprijs kunnen per categorie een eerste prijs van € 500 en een tweede prijs van € 250 worden uitgereikt. Daarnaast worden alle inzendingen geëxposeerd op de Nationale Staalbouwdag en krijgen alle genomineerden redactionele aandacht in het vaktijdschrift Bouwen met Staal.

Daarnaast zijn er twee categorie-overstijgende, productgeoriënteerde prijzen te winnen. De Van-Bentumprijs kan door de jury worden toegekend aan een intelligente toepassing van dunne staalplaat met een dikte van enkele millimeters. De ECCA-award kan door de jury worden toegekend aan een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van € 350 en een oorkonde. De winnaar van de ECCA-award wordt uitgenodigd om op het najaarscongres in Brussel het winnende project te presenteren. De extra prijzen worden gesponsord door respectievelijk de Stichting Van Bentum en ECCA.

De feestelijke huldiging van de prijswinnaars vindt plaats tijdens de Nationale Staalbouwdag 2017 in oktober 2017 in de Kromhouthal in Amsterdam. De genomineerde projecten zullen die dag worden gepresenteerd.

Categorieën

Bachelor studentenSTAALprijs
• Onderzoek, productontwikkeling, constructief en/of architectonisch ontwerp van bacheloropleidingen aan hogescholen, universiteiten (Bouwkunde of Civiele Techniek) of Staalconstructeur BSEng.

Master studentenSTAALprijs
• Onderzoek, productontwikkeling en/of constructief ontwerp van masteropleidingen aan universiteiten (Bouwkunde of Civiele Techniek) of Staalconstructeur MsEng.

Master architectuur studentenSTAALprijs
• Architectonisch ontwerp van masteropleidingen aan universiteiten (Bouwkunde) en Academies van Bouwkunst.

Reageer op dit artikel