nieuws

Transformatie Parooltoren en Trouw-gebouw

Techniek

De Parooltoren en het Trouw-gebouw in Amsterdam worden getransformeerd tot studentenhotel met 573 kamers. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 28 miljoen euro. De transformatie van de twee kantoorgebouwen wordt uitgevoerd door Heijmans in opdracht van ontwikkelaar Boelens De Gruyter.

Transformatie Parooltoren en Trouw-gebouw

Het is de bedoeling om de gevel van de Parooltoren te behouden. De binnenzijde van het pand wordt gesaneerd, gesloopt en opnieuw ingedeeld met hotelkamers. Het aangrenzende Trouw-gebouw krijgt een nieuwe gevel. De bovenste verdieping zal worden verwijderd en vervolgens worden opgebouwd met twee nieuwe verdiepingen. Tussen de twee gebouwen wordt een verbinding aangelegd.

Het nieuwe hotel wordt naar verwachting in de zomer van 2015 opgeleverd. De ondersteunende faciliteiten zijn in het eerste kwartaal van 2016 klaar.

 

Reageer op dit artikel