nieuws

Agendatip: Verlicht Design

Techniek

Expositie Verlicht Design biedt een overzicht over de laatste stand van zaken op het gebied van sociaal en duurzaam design. Meest opvallend: duurzaam design wordt niet meer verpakt in een slim marketing verhaal. Mens en natuur staan simpelweg centraal en lijken een integraal onderdeel van het ontwerpproces te zijn geworden.

De expositie, die van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 juni plaatsvindt in de Westerkerk in Amsterdam, toont werk van dertien ontwerpbureaus met een grote variëteit. Denk aan de phonebloks waarmee Dave Hakkens de wereld verovert, de inktvisinkt-publicaties van Today Designers, de houten fiets van Basten Leijh, de voorwerpen van ‘zwart goud’ van Quintus Kropholler, de duurzame tafelkleden van Eline Groeneweg en de Cradle to Cradle tegels van Mosa, om slechts enkele voorbeelden te noemen.

De tentoonstelling beslaat verder werk van Peggy de Bruin, Lilian van Daal, Willem van Doorn, Joy van Erven, Laura Lynn Jansen, Isaac Monté, Sandwichbikes, Thomas Vailly en Floris Wubben.

Verlicht Design is samengesteld door David Heldt en wordt vormgegeven door Studio Haller Brun.

De expositie is elke dag geopend van 10 tot 18 uur . Veel ontwerpen zijn tijdens de tentoonstelling ook te koop.

Verlicht Design is een initiatief van Connecting the Dots en wordt ondersteund door Stichting DOEN en georganiseerd in samenwerking met ELLE Decoration/Eten/Mode en Vrienden Westerkerk.  Op donderdag en vrijdag is Stichting DOEN aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden over haar Social Design programma.

Reageer op dit artikel