nieuws

!Impuls wint Pitch Kantoor vol Energie

Techniek

Het Team !MPULS is de winnaar van de Pitch Kantoor vol Energie. Het team bestaat uit de bedrijven Brink Groep, DWA, Ballast Nedam en Rudy Uytenhaak Architectenbureau. Samen met Energiesprong, een programma van het ministerie van Wonen en Rijksdienst, moet het de ‘transitie naar energieneutrale kantoor een boost gaan geven’.

!Impuls wint Pitch Kantoor vol Energie

In de eindstrijd bleven vier teams over. Vier teams werden door de jury gekozen: Team !mpuls, Team Innovatiekring Klimaatschil, Team Dare to be Different en Team Balance – Adamas – Arkoz. De jury mocht nog maximaal twee wildcards uitdelen. Teams De Brekers (in overall) met teamcaptain Flip Verwaaijen (ex-directeur vastgoed PostNL) en Team Guided by Time werden toegevoegd aan de finale.

De leden van de jury hadden hun eigen scorekaarten ingediend bij de organisatie en hielden daarna een openbaar jurydebat. Na de verstrekking van bonuspunten gaf uiteindelijk de score op het scherm de uitslag. Team !MPULS op 1 en Team Balance – Adamas – Arkoz op 2.

Kantoor vol Energie is een initiatief van Energiesprong. Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst. Energiesprong maakt de markt rijp voor het betaalbaar en op grote schaal realiseren van gebouwen die energie besparen en leveren. Eind 2013 deed de organisatie een oproep voor een ‘Excellent Expertteam’. In totaal hebben achttien teams aan de wedstrijd deelgenomen.

Reageer op dit artikel