nieuws

EPS kanaalplaat als warmtewisselaar onder de vloer

Techniek

In de zoektocht naar energiezuinig en comfortabel wonen, heeft een nieuwe vinding het licht gezien. De Energy Floor gebruikt de constante temperatuur ónder een woning om ventilatielucht in de winter voor te verwarmen en in de zomer te koelen.

Het systeem bestaat uit EPS platen waar profileringen uit zijn gefreesd. De platen liggen met de open kanalen naar beneden, op de zandlaag, die eerst met een laag folie is afgedekt. De lucht wordt tussen het EPS en het folie door gezogen waardoor hij in de zomer afkoelt en in de winter opwarmt.

In de zomer kan de gekoelde lucht rechtstreeks worden ingeblazen in de woning. De voorverwarmde winterlucht moet nog worden opgewaardeerd met een luchtwarmtepomp.

 

Reageer op dit artikel