nieuws

Wereldbol draait op elektriciteit van levende plant

Techniek

Plant-e is een bedrijf dat elektriciteit maakt met levende planten. De spin-off van de universiteit in Wageningen is erin geslaagd om genoeg energie te winnen rond de wortels van een kamerfuchsia om een kleine wereldbol te laten draaien. Wie het project crowdfundt, krijgt de gadget cadeau.

Wereldbol draait op elektriciteit van levende plant

De gadget Plant-e World is een symbolisch voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met Plant-e technologie. Plant-e hoopt in de toekomst grootschalige projecten op te kunnen zetten, zoals elektriciteitswinning uit groene daken en natuurgebieden, zonder deze te beschadigen.

Plant-e is in 2009 opgericht door wetenschappers David Strik en Marjolein Helder. Hun ultieme droom: grootschalige groene elektriciteitscentrales.

Reageer op dit artikel