nieuws

Vandaag: dag van de duurzaamheid

Techniek

Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid. In dat kader worden er in heel Nederland duurzame activiteiten gehouden, waaronder ontwerp- en/of bouw- en gebiedsgerelateerde bijeenkomsten.

Vandaag: dag van de duurzaamheid

Zo is er in de Hanzehogeschool in Groningen een cursus Licht bouwen met Bamboe, terwijl de Gemeente, Energiesprong, bedrijvenvereniging VBGW en de vastgoedeigenaren van Corpus den Hoorn verderop in de stad een convenant ondertekenen om van Corpus den Hoorn een energieneutraal gebied te maken.

In Ootmsrsum houden de particuliere bewoners van  de Van Bodelswingstraat 31 open huis in hun energieneutrale woning. “Wij hebben nu al geen energierekening meer en gebruiken ook geen hout voor verwarming. Binnenkort rijden we ook in een elektrische auto zonder dat we daar stroom voor hoeven te kopen!”, zo melden ze op de website.

’s Avonds onderzoekt trendwatcher Farid Tabarki samen met een expert panel en het publiek in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) de bezitloze toekomst tijdens de bijeenkomst ‘De Circulaire Stad #3: bezit is passé’.

Het complete  overzicht van activiteiten is te vinden via deze link.

Reageer op dit artikel