nieuws

Bouwen met lokaal afval via Oogstkaart.nl

Techniek

Superuse Studios is bijna klaar met de ontwikkeling van een digitale oogstkaart. Nog even, en dan kan elke bouwprofessional online zien welke afvalstromen zich in zijn buurt bevinden.

Bouwen met lokaal afval via Oogstkaart.nl

Het architectenbureau ‘formerly known as’ 2012 hoopt het hiermee gemakkelijker te maken om afval opnieuw te gebruiken als grondstof. Je kunt de site Oogstkaart.nl, die nu in bèta draait, zien als een soort Marktplaats voor professionele hergebruikers.

 Oogstkaart Césare Peeren. Fotograaf: Superuse Studios

Césare Peeren. Fotograaf: Superuse Studios

Ecobouw

Césare Peeren van architectenbureau Superuse Studios geeft op 17 september een keynote lezing op Ecobouw. Deze kennisbijeenkomst wordt gehouden van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie is in handen van Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt. Vooruitlopend op het evenement worden in Cobouw diverse sprekers geïnterviewd. Daarnaast worden vragen over de financiering van verduurzaming behandeld.

Meer informatie op www.ecobouw.net

ecobouw_onderkant 

Reageer op dit artikel