nieuws

Pergola Máximapark in Utrecht krijgt vorm

Techniek

In het Máximapark in Utrecht is de eerste fase van de 900 meter lange pergola voltooid. West8 bedacht de 6 meter hoge transparante barrière die rond het binnenhof ligt. Op dit moment is de pergola nog kaal maar dat duurt niet lang, binnenkort gaan de inheemse planten, klimmers, sier-en vele andere soorten vegetatie hun werk doen.

Pergola Máximapark in Utrecht krijgt vorm

 

De structuur van het ontwerp van West8 is geïnspireerd op honingraat elementen waarin planten en nestkasten worden geplaatst. Deze ruimtes zijn ontworpen in nauwe samenwerking met ecologen. Op deze manier krijgt de natuur meer ruimte om te groeien en komt de natuur binnen handbereik van de parkbezoekers.

Voor de invulling is medewerking gezocht met bewoners, schoolklassen en natuurlverenigingen. Het idee is dat zij helpen bij het verzorgen van hun ‘eigen’ plantenbak die uiteindelijk uitgegroeid tot een ecologische aanvulling op het Binnenhof.

Reageer op dit artikel