nieuws

Glazen prefab balkons voor transformatie kantoorcomplex Geinzicht

Techniek

In Nieuwegein staat maar liefst 32% van de kantoren leeg. Veel van deze gebouwen worden herbestemd. Ook Geinzicht, een bestaand kantorencomplex op een zwaar geluidsbelaste locatie, wordt getransformeerd tot starterswoningen.

Glazen prefab balkons voor transformatie kantoorcomplex Geinzicht

Metaglas ontwikkelde voor dit gebouw volglazen prefab balkons die aan de bestaande gevel worden ‘gehangen’ en die omgevingsgeluiden dempen.

Geinzicht ligt aan een drukke weg, op een zwaar geluidsbelaste locatie. Zonder aanpassingen aan de gevel zou het pand niet voldoen aan de regelgeving voor woningen. Er werd daarom gekozen voor prefab ‘serre-achtige’ uitbouwen die Metaglas speciaal voor dit project ontwikkelde. De stalen constructies, voorzien van glazen balustrades en M-View balkonbeglazing, worden compleet gefabriceerd en in hun geheel aan de gevel bevestigd. De achterliggende woningen worden hierdoor een stuk stiller. Daarnaast worden voor de woningen op de bovenste terugliggende verdiepingen glazen balustrades geplaatst om ook daar geluidshinder te minimaliseren.

Reageer op dit artikel