nieuws

BDG Architecten wint architectenselectie

Techniek

BDG Architecten Ingenieurs uit Zwolle is door de gemeente Hengelo geselecteerd voor de herhuisvesting van Twente milieu. De nieuwbouw is onderdeel van milieupark Hengelo.

BDG Architecten wint architectenselectie

 

 

 

 

Op het huidige terrein aan de Wegtersweg bevinden zich, naast het recent gerealiseerde afvalbrengpunt, de kantoorruimtes, stallings- en opslagruimtes, de werkplaats en de zoutopslag van Twente Milieu. Deze ruimtes voldoen niet meer aan de op dit moment geldende eisen van de organisatie. BDG is ingeschakeld om de 10.000 vierkante meter her in te richten.

De totale ontwikkeling behelst zo’n 2953 m2 bvo gebouw (kantoor, stallingsruimten, wasplaats en zoutloods) en daaraan toegevoegd de terreinfaciliteiten. De nieuwe huisvesting zal dienst doen als ‘uitvoeringslocatie’ van Twente Milieu.

 BDG Milieu Hengelo

De ontwerpvisie van BDG benadrukt de schone identiteit van Twente Milieu. Bovendien is de ontwerpvisie duurzaam, onder andere door een compact ontwerp, het hergebruiken van materialen en water en door de toepassing van duurzame energie. De Gemeente Hengelo heeft als opdrachtgever de ambitie om de principes van Cradle to Cradle toe te passen de visie van BDG sluit daar op aan.

Reageer op dit artikel