nieuws

Nog meer geld naar bekendste toren Emmeloord

Techniek

De Poldertoren in Emmeloord blijft de gemeente Noordoostpolder geld kosten. In het meest markante gebouw van de stad werd al eens 4 miljoen euro gestopt voor een verbouwing, maar daar komt nu nog eens 2 ton bij voor een onderzoek naar hoe de toren wél goed opgeknapt kan worden.

Nog meer geld naar bekendste toren Emmeloord

Een gemeentewoordvoerder liet vrijdag weten dat de gemeenteraad hoopt dat uit het onderzoek zal blijken hoe de toren wel winstgevend gemaakt kan worden. De oude watertoren kampt nu met lekkages, waardoor huurders wegblijven. De miljoenen die de gemeente al in de toren stopte, lijken daardoor met het lekwater te zijn weggespoeld.

Het college van burgemeester en wethouders stelde 2 maanden geleden nog voor om direct een miljoen in de toren stoppen voor een nieuwe verbouwing, maar de gemeenteraad wil eerst weten of een investering nog wel zin heeft. De afgelopen maanden kwamen al verschillende ideeën voorbij om de problemen te verhelpen. Zo zag de lokale D66-fractie wel brood in een enorme glazen stolp over de toren, maar die optie is door de raad op voorhand verworpen.

ANP

Reageer op dit artikel